Siddecykel: Træn fra sofaen med disse 5 siddecykler

Stort udvalg af siddecykler fra førende brands

En siddecykel er betegnelsen for en motionscykel, som har et ryglæn samt et bredt sæde. Af samme årsag kaldes den også for en sofacykel. Opbygningen af siddecyklen betyder, at du opnår større komfort, når du cykler, da du får ekstra støtte i ryggen. Herudover har du mulighed for at hvile overkroppen mere, når du anvender en sofacykel.

Det medfører, at du ikke skal bruge den samme balance eller styrke, når du skal anvende pedalerne. I stedet kan du med siddecyklen udelukkende fokusere på at cykle og dermed træne dine ben og din kondition. Derfor er en siddecykel også en god motionscykel til ældre, da den ikke stiller store krav til hverken råstyrke eller balance.

En siddecykel er samtidig oplagt til personer, som skal genoptræne. Siddecyklen belaster ikke leddene, og derfor er den et godt valg, hvis du af den ene eller årsag har behov for en mere nænsom form for genoptræning. Du forbrænder lige så mange kalorier på en siddecykel som en almindelig motionscykel. Forskellen er blot, at du har en helt anden komfort på en siddecykel, og det er med til at gøre deres popularitet stigende. Du kan finde et stort udvalg af almindelige cykler hos Bikeland.dk.

En siddecykel egner sig til hjemmetræning

En siddecykel giver dig den ultimative komfort, når du træner, da du grundet rygstøtten har en mere behagelig træningsposition end på traditionelle motionscykler. Du opnår de samme resultater, men du belaster ikke leddene, og der stilles ikke de samme krav til balancegangen.

Siddecyklen har et unikt design, som gør, at du ikke overbelaster dine knæ, lænd eller ankler. Har du ryg- eller knæproblemer eller besvær med balancen, er en siddecykel derfor det oplagte valg. Du kan også få siddecykler, som egner sig til brug i sofaen, da de kommer uden ryglæn og sæde. I stedet kan du sidde i en stol eller i sofaen, når du skal motionere.

På de traditionelle siddecykler er sædet placeret ergonomisk, så du kan træne i lang tid ad gangen. Du vælger selv hastighed og modstand, og den eneste forskel fra en traditionel motionscykel er dermed, at du sidder mere behageligt, når du træner.

En siddecykel er derfor den oplagte motionscykel, hvis du har brug for ekstra støtte, når du skal træne. Samtidig kan du lave andre ting, imens du træner, så du får flere ting fra hånden. Du behøver derfor ikke udelukkende at træne, imens du anvender din siddecykel, og den giver dig mulighed for at motionere efter dit behov.

Hvorfor vælge en siddecykel?

En siddecykel egner sig særligt til dig, som har svært ved at løfte benene højt, døjer med smerter i led, lænd eller ryg eller bare har svært ved at holde balancen. Det er nemmere at holde balancen på en siddecykel end en spinningcykel eller crosstrainer, hvilket er en stor fordel.

Herudover sidder du langt mere behageligt på din siddecykel, mens du træner, hvorfor den er mere skånsom mod din krop og dine led. Du kan derfor træne dig sikkert op igen, hvis du har været ude for en skade, eller hvis du er oppe i årene og har brug for en skånsom måde at holde dig i gang på.

Hvilke typer af siddecykler findes der?

En siddecykel kommer i mange forskellige modeller, og du har derfor mulighed for at vælge én, som passer til dig og dit behov. På Fitbase.dk finder du primært to forskellige udgaver af siddecyklen – den traditionelle siddecykel med et sæde og et ryglæn samt en pedaltræner uden ryglæn.

Den førstnævnte siddecykel, som har ryglæn og sæde, er behagelig og fungerer som en almindelig motionscykel. Du sidder blot bedre på den, og der stilles ikke samme krav til din balanceevne. Den fylder dog mere end en siddecykel uden ryglæn og sæde, hvorfor du bør huske at tjekke målene, inden du bestiller en.

Hvis den fylder for meget, kan du nøjes med en siddecykel i form af en pedaltræner. En pedaltræner fylder mindre og er mere mobil, så du nemt kan rykke den rundt efter behov. En siddecykel uden ryglæn anvendes ofte for at holde leddene i gang. Den holder gang i blodcirkulationen, og du kan nemt justere modstanden ved hjælp af drejeknappen, som er placeret på siddecyklens front. De fleste kan derfor finde et passende modstandsniveau, når de anvender en siddecykel, uanset om den har ryglæn og sæde eller ej.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan måske også lide disse artikler