Romaskine til hjemmetræning

Stort udvalg af romaskiner til hjemmetræning

Roning er en fremragende træningsform, og det er heldigvis ikke udelukkende på varme sommerdage, du kan høste frugterne fra træningsformen. En romaskine til hjemmetræning er et oplagt alternativ til en rotur på bølgen blå, og der findes mange forskellige modeller af romaskiner, som egner sig perfekt til hjemmetræning.

Før i tiden var romaskiner udelukkende noget, der hørte til i landets fitnesscentre, men sådan er det heldigvis ikke længere. Du kan sagtens få en romaskine til hjemmetræning, som giver dig lige så meget udbytte som de romaskiner, du kender fra fitnesscentrene. Du finder et stort udvalg af romaskiner til hjemmetræning herover.

Sådan fungerer en romaskine til hjemmetræning

En romaskine til hjemmetræning findes i mange forskellige udgaver, men de mest populære er de foldbare romaskiner. En romaskine, som kan foldes sammen, når den ikke er i brug, egner sig perfekt som romaskine til hjemmetræning, da den optager minimal plads, når du ikke bruger den – og så er det heldigvis nemt både at folde den ind og ud.

Men hvordan fungerer en romaskine til hjemmetræning så? På de mest simple romaskiner til hjemmetræning trykkes to hydraulikbeholdere i bund, når du trækker i årene. Det giver dig modstand, som simulerer rigtig roning i en jolle, kano eller lignende. De mere udbredte modeller fungerer ved, at du trækker i et håndtag, som er fastgjort til en wire, der sætter et hjul i omdrejning.

Du har mulighed for at justere belastningen, så den matcher dine præferencer, uanset om du ønsker at ro let, tungt eller hurtigt. Herudover er de fleste romaskiner til hjemmetræning udstyret med et display, hvor du kan se distance, tid samt en række andre funktioner – eksempelvis præ-programmerede løb, så du kan kæmpe mod fiktive konkurrenter.

En romaskine til hjemmetræning styrker hele kroppen

Nogle romaskiner til hjemmetræning er mere avancerede end andre. På de dyreste modeller er der et hjul, som trækkes rundt. Dette hjul er forbundet til en lille vindmølle, som giver dig en autentisk oplevelse, når du roer – og det giver dig en følelse af, at du roer i en rigtig båd på vandet.

Ligesom på en rigtig kaproninsbåd kører sædet frem og tilbage, når du træner. Her er det vigtigt, at du vælger en ordentlig model af en vis kvalitet, da sædet skal køre let, smidigt og lydløst. Vælger du at spare penge på din romaskine til hjemmetræning, kan du risikere, at sædet kører ujævnt og siger lyde – og det gør træningen langt mindre behagelig.

Romaskinen er blandt de træningsmaskiner, som giver dig den absolut bedste og mindst belastende form for træning, selvom du træner hele kroppen. Når du anvender en romaskine til hjemmetræning, styrker du både dine benmuskler, armmuskler samt mave- og rygmuskler – og herudover træner du samtidig din smidighed, kondition og koordinationsevne.