Guide: Derfor bør du prøve kompressionsterapi

Der er mange gode grunde til at du bør prøve kompressionsterapi, da det har mange sundhedsmæssige fordele samt øger din restitution. Hvis du aldrig har hørt om begrebet før, kan du herunder læse et par gode grunde til, hvorfor at du bør prøve kræfter af med kompressionsterapi.

Hvilke fordele har kompressionsterapi?

Kompressionsterapi har rigtig mange gode fordele, da det blandt andet giver en hurtigere restitution og kan være med til at fjerne væskeophobninger i benene. Med kompressionsterapi kan du forøge blodgennemstrømningen og dermed få en bedre blodcirkulation.

Det er også et fantastisk værktøj, hvis du har smerter efter en operation eller et uheld, da det nedsætter og mindsker de smerter du måtte have. Hvis du har været sengeliggende efter et sygdomsforløb, vil kompressionsterapi også afhjælpe de gener du måtte have herefter.

Få en hurtigere restitution

Flere og flere sportsfolk benytter også kompressionsterapi, da det giver en meget hurtigere og behageligere restitution, hvilket er essentielt hvis man dyrker meget krævende sport.

Du kan blandt andet få et par restitutions bukser, som du kan tage på derhjemme efter endt træning, for at øge din restitution og undgå ømme muskler, samt væskeophobning i ben og arme.

Hvad er kompressionsterapi?

Kompressionsterapi er egentlig det samme som drænage/lymfepres. Det virker ved at man presser overskydende, eller ophobet væske tilbage i mod hjertet, således at man stimulere lymfesystemet og formindsker gener i form af hævelser og smerte, i arme og ben.

Det virker lidt ligesom en blid massage, og kompressionsterapi fungere lidt på samme måde. Du ifører dig et par kompressionsbukser eller støvler, som fungere ved at de fyldes op med luft i små kamre, som således presser mod dine ben eller arme og dermed øger blodcirkulationen, samt presser overskydende væske væk.

Hvordan kommer jeg i gang med kompressionsterapi?

Det er forholdsvis nemt at komme i gang med kompressionsterapi, da det er noget du blandt andet kan gøre i dit eget hjem. Det kræver blot at du investerer i et par kompressions støvler eller bukser, som du kan påføre dig derhjemme, og så skal du ellers bare tilslutte dem til en stikkontakt.

Du kan også henvende dig til din læge og blive henvist til kompressionsterapi, hvis du har nogle gener efter endt operation eller fra et uheld. Det er altså ikke noget problem at komme i gang med kompressionsterapi, men forhør dig gerne hos din læge, hvis du har nogle spørgsmål.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan måske også lide disse artikler